неделя, 8 август 2010 г.

Изпитателен стенд за тестване на съоръжения за детски площадки по БДС EN 1177




BioEvilBul

Стендът се използва за тестване на ударопоглъщащи настилки по методите, описани в БДС EN 1177. Апаратурата измерва, записва и определя ускорението, продължителността на удара, височината на критично падане (критична височина на падане) и критерия за нараняване на главата (HIC).

Стендът се използва за удостоверяване на съответствието на съоръженията за игра с изискванията за безопасност, съгласно Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на детските площадки за игри. Наредбата определя условията за постигане на безопасност на обществено достъпните площадки за игра, разположени на открито и на закрито, в т.ч. изискванията за безопасното им ползване, поддържането и контрол.

Стендът се състои от макет на глава с три-осов акселерометър (сензор за измерване на ускорението), водеща система и апаратура за измерване на удара. Измерванията се извършват със специален софтуер, който в края на тестването генерира готов доклад по цялата процедура за изпитване и резултатите от нея.

Основни характеристики и предимства:
o Измервания в реално време и генериране на протокол / доклад от измерванията веднага след края на изпитанията;
o Мобилен – възможност за работа на открито и в лабораторни условия;
o Много точен три-осов сензор за определяне на ускорението;
o Устройство за обработка на данните със собствено автономно електрозахранване;
o Специален софтуер;
o Вградени EN 1177 проверки.

Приложения: детски площадки, ударопоглъщащи повърхности, ударопоглъщащи настилки, гумени плочки, пясък, чакъл, трева, тротоари.

За повече подробности:
Тел.: 02-9559539; Моб.: 0888-625915;
e-mail: office@bioevibul.com;
Интернет: http://www.bioevibul.com/products.aspx?vidid=75&id=672

Няма коментари: